Kevät

lauantai 24. elokuuta 2013

Unelmien koppi

Tämä kesä on ollut täynnä leikkimökkejä. Isoin projektimme on ollut mökin leikkimökki, jota aloimme suunnittelemaan viime keväänä. Mökin pihalle kaavailtiin ensin pientä leikkimökkiä, sitten mietittiin, että olisipa mukava olla joku kesäaittakin, jossa voisi nukkua...No asioilla on tapana rönsyillä, netissä kun pääsee surffailemaan ja suunnittelemaan, niin pienistä suunnitelmista syntyi lopulta unelmien mökki, tai koppi, niinkuin pieni neiti itse mökkiään kutsuu. 


Seiniin ja kattoon laitoimme ison kasan ekovillaa ja panelit. Seinämaaliksi valittiin tietysti hempeän vaaleanpunainen ja siihen kaveriksi kattoon ja listoihin valkoinen maalipurkki. Lattian jätimme puun väriseksi ja ainoastaan vahasimme sen.


Brion valkoinen hella on melkeimpä ainoita koppiin uutena ostettuja huonekaluja. Teimme upeita löytöjä kirpputoreilta, kuten pikkupöytä, pyyheteline, vanha jemmatuoli sekä pienenpieni sivusta vedettävä sohva. Tokihan kalusteet olivat ostohetkellä hieman eri näköisiä, mutta hiomakoneella ja maalilla saatin aikaan täydellisiä kalusteita pikkukoppiin. "Työpöytä" on vanha kirjahyllyn alaosa, joka oli jo menossa kaatopaikalle. Irroitin ovet ja lisäsin niiden paikalle verhon niin jopas pehmeni ilme kummasti. 


Maton olen itse virkannut ja toinen on vielä tulossa. Karkin värinen kahvipannu on myös löytö kirpputorilta, tosin hieman eri värisenä se nyt tuossa näyttäytyy :) Muffinsseja ja keksejä on mukava virkkailla illalla telkkaria katsellessa. 


Kopissa on kivaa se, että se on sisältä melko tilava. Neidin leikkipuolen lisäksi kopissa on myös "aikuisten puoli", johon löysin sohvan kirppikseltä. Ompelin siihen vain uuden patjanpäällisen sekä tyynyt. Myös kulmakaappi on kirppislöytö, joka oli tässä hienossa värityksessä jo valmiiksi. Ihana lamppu löytyi mummulan vintiltä ja pöytä sekä tuolit olivat puoli-ilmaisia poistomyynnissä kodin 1:ssa.


Vanha telefunken sopii kuin nappi silmään tuohon ikkunalaudalle. Verhot olivat myös muutaman euron poistolaarissa kodin 1:ssa. 


Koppiin olen saanut kulutettua monta metriä kaapissa vuosia lojuneita ihanan hempeitä puuvillakankaita sekä pitsejä. Ihana projekti, jossa hempeily saa mennä tahallaan hieman överiksi :) Täällä kopissa viihtyy lapsen lisäksi myös vanhemmat ja isovanhemmat. Tästä tuli meidän kaikkien lempipaikka!

Kesää on vielä onneksi jäljellä, vaikka pipo oli jo tänään päivällä päässä. Pikku patteri päälle ja kopissa voi istua ihanassa tunnelmavalaistuksessa myös näinä pimenevinä ja kylminä alkusyksyn iltoina.

3 kommenttia:

 1. Sullahan on ollut melkoinen leikkimökkikesä! Harva sitä ehtii yhden kesän aikana rakentamaan ja/tai sisustamaan kolme koppia. Kauniita ovat kaikki - mittakaavasta riippumatta. :)

  VastaaPoista
 2. Tää on niin kaunis ja lisäksi ihana siitä, että koko perhe sinne mahtuu. Pitäs kai alkaa rakentaan seuraavaksi itelle oma leikkimökki :P

  VastaaPoista
 3. Kopin lisäksi kutsuisin tuota ihanuutta ohan vain Unelmaksi.
  Kaunis kuin mikä! Huokaus!

  VastaaPoista