Kevät

lauantai 7. elokuuta 2010

Kesälomaviikko Pariisissa


Teimme extemporereissun mieheni kanssa Pariisiin vielä tähän kesäloman loppuun, kun löysimme edulliset lennot sekä edullisessa ja tutussa hotellissa oli tilaa. Nyt toisella kerralla reissu oli mukava siitäkin syystä, että tiesin minne kannatti mennä :)


Toki kävimme katsomassa paljon kaikkea kultturellia, mutta tässä raportti värkkäyksiin liittyvistä kokemuksista!


Jo viime reissulla kävin Pain d´epices nimisessä minikaupassa ja siellähän piti käydä uudelleen. Ihastuttava kauppa, jossa on myös nallenompelujuttuja ja huovutusjuttuja. Mietin pitkään do-it-yourself nallepaketin ostamista, mutta jäi hyllyyn kuitenkin...Tällä kertaa ostokset jäivät vähemmälle, mutta katselemista riitti senkin edestä. Harmikseni viime kerralla kaupassa oli enemmän muitakin kuin EM-juttuja, ei siis mitään mahtavia löytöjä tällä kertaa...Tämän kaupan vieressä on myös toinen minikauppa, joka on sisällöltään todella hyvä, mutta se naismyyjä (omistaja?) on ihan kummallinen! Jo viime kerralla ajattelin, että onpa outo tyyppi: hyräilee ja lauleskelee itekseen, kävelee asiakkaiden perässä ja yhtäkkiä päättää laittaa kaupan kiinni ja käytännössä ajaa asiakkaat pois kaupasta ja sanoo, että tulkaahan huomenna uudelleen. Silloin en tätä tarkemmin miettinyt, ajattelin vain, että okei, sillä oli varmaan kiire jonnekin keskellä päivää ja ei ole tuuraajaa...MUTTA nyt kävi aivan samalla tavalla :D Ihme hyräilyä ja yhdelle asiakkaalle tokaisi, että alakerta on kiinni ja seisoi kädet ojossa portaiden yläpäässä, hetken päästä ilmoitti, että kauppa menee kiinni. Kello oli jotain 17.20 ja liikkeen piti mennä kiinni klo 19.00. Ja kaupassa ei oikeen saa koskea mihinkään, vaikka suurin osa on ihan EM-juttuja, eikä mitään keräilyharvinaisuuksia :D


Sacre Coeurin kirkon vieressä on aivan mahtava kangaskauppa, josta viime kerralla löysin ihanat kankaat maalaisromanttiseen tilkkupeittoon. Nytkään ei ilman pussukkaa tarvinnut lähteä pois. Ihanan ihania puuvillakankaita sekä pellavaa.sekä vähän myös punaista ruutukangasta jouluksi ja punaista pallokangasta yhteen salaiseen projektiin, josta enemmän tämän vuoden lopulla ;)Kävelimme tällä kertaa hieman eri reittiä pois kirkolta takaisin metroasemalle ja yhtäkkiä näin tämän kaupan!Hyvin pieni minikauppa ja arvatkaapas mitä löytyi kun tarkemmin katseli? Näyttääkö yhtään tutulta?Niinpä! Maison Miniature -kirjan maisonhan se siinä ikkunassa!
Sisältä kaupasta kuvia ei saanut ottaa, mutta näin livenä kaikki tämän blogin kissat, huonekalut ja tavarat. Paljon tavaroita oli myös myynnissä, mutta niitä ei ihan minun matkakassalla ostettu :) Olivat livenä kerrassaan upeita! Juttelin omistajan kanssa, jonka tyttöystävä siis itse taiteilija on ja hän tuli todella iloiseksi, kun sanoin vierailevani blogissa ja tykkään heidän tekemästään kirjasta. Sanoin muuten myös, että voisivat painaa uusia painoksia kirjasta, kun ovat lopussa :)


Tämmöistä tällä kertaa. Näin kesällä itse värkkäys on jäänyt vähemmälle, kun ollaan eletty tämmöistä lentiäisen elämää, mutta nyt maanantaina palaan takaisin ruotuun ja arkeen, ja eiköhän tässä taas väkerryksiäkin ala syntymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti