Kevät

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Tallinnan ostoksia


Käytiin mukava pieni kesälomareissu Tallinnassa ja tietysti piti käydä myös nykyään jo käsitteeksi tulleessa käsityötukussa Karnaluksissa. En ollut käynyt paikassa aikaisemmin, mutta olen lukenut lukuisia juttuja blogeissa ja nähnyt kuviakin. Ennakko-odotuksista huolimatta paikka ylitti odotukseni niin tarjonnalla kuin hintatasollakin. Aikaa siellä saa kulumaan tunteja jos haluaa!


Tällaisia ostoksia tein:


Merinovillalankoja, kolmea eri merkkiä. Varsinkin tuo kasa, missä on mustia, vaaleanpunaisia ja valkoisia lankoja on kertakaikkisen ihana, koska merinovillan lisäksi langassa on silkkiä ja kashmiria. Nämä 50g lankakerät maksoivat noin 2,5e/kerä.Kymmenen rullaa konekirjontalankaa (a`0,40e), puuvillalankaa minivirkkauksiin (a´2,30e), kahden paksuista hopea ja kultalankaa (a´0,90e), muliinilankaa (a´0,50e) ja ohuen ohutta villalankaa minivillasukkiin (a´0,40e).Pitsejä monenlaisia, puuvillaiset (0,95e/m) ja pellavat (1,40e/m).
Pellavanauhaa (0,25e/m).Sitten vielä erinäisiä tarvikkeita myöskin edullisesti.Aivan mahtava kauppa! Piti käydä itseasiassa siellä kahdesti :D


Muutamia vinkkejä jos olet menossa käymään Karnaluksissa:


1. Varaa käteistä rahaa (euroja tai kruunuja), kortti siellä ei käy. Pyydä printattu kuitti.


2. Paikka ei ole mikään normaali kauppa, vaan tukku sijaitsee talon c-rapussa, toisessa kerroksessa, jonka ovessa ei lue muuta kuin pienellä Karnaluks. Ovessa on ovikello, paina siitä niin pääset sisään.


3. Vaikka paikka onkin tukku, on sinne tervetulleita kaikki. Nytkin siellä oli koko ajan paljon varsinkin paikallisia asiakkaita.


4. Tuotteissa olleet hinnat ovat tukkuhintoja, ilman veroa. Lisää hintoihin 20%.


5. Hintaan yleensä lisätään vielä pieni lisä jos ostat alle 10kpl/m tiettyä tuotetta (alle "tukkumäärän").


6. Näistä hintakikkailuista huolimatta hinnat ovat useita kymmeniä prosentteja edullisempia kuin Suomessa ja valikoima on valtava. (Hinnat ostamiini tuotteisiin sisältävät siis kaikki verot+muut lisät)


7. Pääset Karnaluksiin ratikoilla 2 ja 4 tai taksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti