Kevät

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kartanon kivijalkakerros


Ja sitten vihdoin siihen aiheeseen, johon lupasin palailla pikimmiten. Mäkivuotin kartanon alakerta on valmistunut eli talo on saanut kivijalkaan liikehuoneistoja. Etuovet ovat vielä irti, koska en ole vielä päättänyt miten kivijalan ilmeen toteutan. Tässä kuitenkin nykyinen tilanne.Talossa ei luonnollisestikaan asu Tylypahkan ihmisiä, jotka osaisivat lentää toiseen kerrokseen, vaan toki hienot portaat kadulta toiseen kerrokseen ovat suunnitteilla!


Liikehuoneistot vuokrattiin saman tien ja näin ollen alakertaan tulee kahvila ja kauppa...sekä puusepänverstas ja ompelimo.Vielä liikehuoneistot ammottavat lähinnä tyhjyyttään (ompelimoa lukuunottamatta), mutta muutamia juttuja on jo tuotu:


Kauppias Janne Josefiina-vaimonsa kanssa pitävät kauppaa ja kahvilaa. Josefiina on leiponut ihania kakkuja ja herkkuja vitriiniin. Hänellä ei vaan ole kovin paljon aikaa leipomiselle juuri nyt, koska hänen pitää juosta rautakaupassa vähän väliä valitsemassa tapetteja ja kalusteita uuteen kahvilaansa.Janne on taas juuri saanut makeishyllynsä järjestettyä. Voi kyllä Esterillä silmät pyörähtää päässä kun hän näkee tämän!Ensimmäinen vihanneskuormakin on jo saapunut. Maisseja ei ole ennen saanutkaan näiltä kulmilta!
Janne aikoo pyytää naapuriin muuttanutta puuseppä-Leoa tekemään laatikoille telineen. Ja varmaan muitakin kalusteita tarvisi saada...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti