Kevät

lauantai 20. syyskuuta 2008

Fimoperjantai


Pitkästä aikaa otin tänään fimot esille ja päätin tehdä jotain sellaista, mitkä ovat puuttuneet ruokakomerosta: perunat ja porkkanat! Vuokaan jäi hyvin tilaa vielä neljälle nallelle.Mietin pitkään miten saisin perunoihin pysyvän, mutta aidonnäköisen mullan päälle. Making miniature food -kirjassa on käytetty jotain tiettyä jauhoa siihen, mutta mistäpä minulla semmoista olisi...ei muuta kuin kokeilemaan ja ensimmäinen kokeilu tärppäsi! Kastoin perunat puuliima-vesi-seoksessa ja kaadoin ne leivontakaakaohon. Kaakao kiinnittyi tosi hyvin perunoihin ja liian "mullan" pystyi hyvin ottamaan pois vielä siinä vaiheessa kun liima ei ollut täysin kuivanut. Näin sain perunoista sopivan multaisia, eikä multa varise minnekään. Porkkanoiden "juonteisiin" sivelin hieman ruskeaa akryylimaalia.

Nallukoista tuli itseasiassa aika suloisia, tuo yksikin kattoo pikkuisen pää kenossa nappisilmillä melko hellyttävästi. Taitaa muutama mennä Esterille leikkihuoneeseen ja muutaman pistän talteen odottamaan sopivaa kotia. Tuossa kuvassa on muuten yksi ruokakomeron irroitettava kori.

Tässä vielä kuva nallukasta ja mittatikusta. Yllättävän helppo oli tehdä, vaikka oli melko pientä nykerrystä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti