Kevät

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mummulan leikkimökki



Pikkuneiti on kasvanut jo niin isoksi, että kotileikit ovat vallanneet meidän kodin. Kahvia keitetään, sokeria sekoitetaan kupissa, vauvaa laitetaan nukkumaan ja siivotaankin välillä. Lapsuudenkodissani eli neidin mummulassa on minun omilla pienillä viisivuotiaan kätösillä rakentama leikkimökki (jonkin verran sain toki apua isältä). Useampi vuosikymmen on mennyt rakentamisesta ja mökki kaipasi hieman pintaremonttia, vai mitä?


 Pappa ahkeroi mökin kimpussa viikon verran ja on se ihmeellistä mitä muutama maalipurkki, uusi lattia ja listat saavat aikaan! Mökki on kuin uusi!


Mökin valmistuttua pääsin sisustuspuuhiin. Muutama vanha kaluste pääsi takaisin mökkiin ja muutama uusi tuunattiin mökkiin sopivaksi. 


Vanha pöytäryhmä on lainassa ystävältäni ja se on aivan kertakaikkisen ihana ja passeli uuteen mökkiin. Liitutaulu on minun vanha, siihen voi hyvin kirjoittaa vaikka päivän ruokalistan. Verhot ja viirit ompelin mittojen mukaan. Liina ja kukka löytyivät mummun varastosta.


Valkoinen hylly oli mökissä jo aiemmin. Ylähyllyllä olevat posliiniastiat ovat vanhoja, varmaan minun isosiskolleni ostettuja 70-luvulla. Purkit, koriteline, tiskiharja sekä patalaput ostin Helsingin reissulta Tigerista. Pöytätaso on vuosikausia tarpeettomana ollut tarjoiluvaunu, jota vähän madallettiin lasten leikkeihin sopivaksi. Hella on minun vanha ja keittiöpaperiteline meiltä kotoa poistettu, värin vuoksi yllättäen ;)


Ihana vanha päästävedettävä nukensänky on myös aarre ystävältäni ja valitettavasti tämäkin on vain lainassa.


Muovimaton löysin keväällä markkinoilta. 


Mökki on pikkuneidille mieluinen. Mummulaan mennessä neiti nappaa saman tien pappaa tai mummua kädestä kiinni ja menee koppiin. Saman tien ovat kahvit kiehumassa ja pöydältä napsitaan jotain ihanan herkullisia mielikuvituskeksejä :)

1 kommentti:

  1. Kylläpä on Neidillä ihanan kotoisan oloinen leikkimökki! Tuolla taidetaan viihtyä monen monta vuotta!

    VastaaPoista