Kevät

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Ruusan Rustiikki

Vaikka blogipostauksia minirintamalta ei ole vähään aikaan näkynyt, eivät minihommat ole olleet jäässä. Tästä pitää huolen Pikku Rouwien aktiivinen kerhotoiminta :)

Syksyllä huomasin tarpeen nykyaikaiselle sisustusboxille. Vuosien varrella olen vastaanottanut lukuisia mahtavia taidonnäytteitä ystäviltäni, jotka ovat tavalla tai toisella tämän päivän tavaroita. Niitä ei ole siis voinut asettaa esille Mäkivuotin kartanoon, jonka elämä sijoittuu sadan vuoden taakse...

Sisustusboxista tuli lopulta sisustuskauppa ja nimeksi Ruusan Rustiikki.


Boxi itsessään on puuvalmis boxi Sinooperista. Maalasin koko komeuden valkoiseksi, valitsin puuprintin lattiaan sekä puolipaneliksi ja listat tietysti viimeistelevät remontin. 

Ensimmäisenä tein tiskin. Aluksi minulla oli tarkoitus tehdä ihan white on white -tyylinen sisustus, mutta kokeilin ihan huvikseen nimen mukaisesti rustiikkisempaa ilmettä ja mielestäni se toimii hyvin. Käytin siis valkoisen lisäksi ruskeaksi petsattua puupintaa (bilteman tikkuja ja viilua) kalusteissa.


Ruusan Rustiikki -kyltti, kuten myös hyllyllä olevat pitsilautaset sekä tarjotin on tehty kutistemuovista ensin leimaamalla kuviot muoviin. Ihan syntisen hauska ja monipuolinen tekniikka näihin minihommiin! Suurimman osan kuvassa näkyvistä pikkutavaroista olen saanut Jaanalta, Outilta ja Tuulialta vuosien varrella.


Kirja- ja lehtitelineet ovat kertsipartakoneen suojia, jotka toimivat tässä tarkoituksessa erinomaisesti. Pikkuhyllyn tein viime kerralla ja se odottaa vielä täytteeksi pitsejä ja muuta pienenpientä.


Kellot on leikattu Anttilan katalogista ja tuoli kasattu kitistä. Irtaimisto taas pääosin näppärien Rouwien käsialaa. Nuo kynttilät tuossa kannussa on muuten ihan oikealla tavalla valettu :)


Kaapin ja seinähyllyn tein tiskin tapaan rustiikkiseksi. Rungot ovat voimapahvia ja lisäksi olen käyttänyt kahvitikkuja ja viilua sekä valmiita vetimiä. Joulukalenteriin tein muille Rouwille erilaisia sisustustavaroita ja kerrankin tajusin tehdä myös itselle omat kappaleet :) Kynttilänjalat ja maljakot ovat sitä perua. Pikkuinen "munakaappi" ja naulakko ovat muistaakseen Jaanan näppäristä kätösistä lähtöisin, pöydällä olevan upean lyhdyn on tehnyt kutistemuovista Outi. Tarjottimet ovat Tuulian tekemiä.


Ihana saada nämä esineet esille! Ja tännehän on mukava aina sijoitella uusia lahjoja :)

4 kommenttia:

 1. Ihana boxi! Tuolta voisi shopata yhtä sun toista!

  VastaaPoista
 2. Lissun kanssa samoissa ajatuksissa. Oikein viehättävä boxi. Kaunis.

  VastaaPoista
 3. Mahtava boxi ja kivoja ideoita!

  VastaaPoista
 4. Todella tasapainoinen kokonaisuus, värit sopivat myöskin kivasti. Tuo lattia ja seinäpaneeliväritys on ihana vaikka 1:1 koossa en tykkää ´´maitomaisesta´´ läpikuultavasta hirrestä mutta tuossa se toimii!

  VastaaPoista