Kevät

tiistai 8. huhtikuuta 2008

Verstaspäivä nro4Viime verstaspäivästä onkin kerennyt vierähtää jo lähes kuukaudenpäivät. On ollut kaikenlaisia muita hommia, ikkunoiden ja portaiden maalausta lähinnä.
Tänään vietimme Iskän kanssa verstaalla tunnin jos toisenkin, ja saimme tehtyä todella paljon. Talon osat olivat kutakuinkin valmiita, tänään pääsimme jo kasaamaan taloa. Kyllä jännitti olenko mittaillut kaikki väliseinät ja ikkunat oikeille paikoille...ja onneksi olin...muutamia fiksauksia jouduttiin tekemään, mutta ei mitään suurta ja peruuttamatonta.
Tässä kuva koottuna ja kokoahan talolla on :) Takaseinä on vielä irti, laitamme kiinni sen vasta maalauksen ja sisustushommien jälkeen. Näköjään yhdet portaatkin ovat jo kuvassa, ovat kylläkin vielä ihan irtonaiset.

Tässä hieman esittelyä talosta (huoneet lueteltu vasemmalta oikealle):
1.krs Keittiö, ruokakomero, eteinen, Elmiinan (piian) huone.
2.krs Sali, kirjasto
3.krs Emman ja Eemelin makuuhuone, vaatekomero, porraskäytävä, kylpyhuone
4.krs Lastenhoitajan huone (vielä palkkaamatta!) sekä lasten kaksi huonetta.

Tässä kuvassa ovet ovat "paikoillaan", niitä ei ole vielä sahattu irti toisistaan, eikä kiinnitetty. Maalauksen jälkeen sitten! Ja tietysti piti kokeilla, miten ikkunat ja ovi sopii, ja hienolta näyttää :)


Nyt on aika taas alkaa maalailemaan loppuja ikkunoita ja sitten taloa. Nuo ikkunat on maalattu hieman harmahtavan valkoisella maalilla ja itse talosta tulee aivan valkoinen. Toivottavasti värikontrasti onnistuu eli sävyero näkyy selvästi, mutta ei liian selvästi. Sitä ei ole aina helppo elää tämmöisen perfektionistin kanssa samassa kehossa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti