Kevät

maanantai 13. elokuuta 2012

Äidin ompelupaja

Lapset ovat siitä kummallisia olentoja, että he kasvavat hurjaa vauhtia. Pieneksi menneitä vaatteita saa harva se päivä laittaa laatikkoon ja uusia tuoda tilalle. Meidän neitisievänen on jo koossa 74 ja se oikeutaa äidin taas pitämään ompelupäiviä. Lapsen tulon myötä tehokkuusajattelu on rantautunut myös meidän kotiin ja omiin värkkäyksiini. Siinä missä maton virkkuut sujuvat hyvin lattialeikkien lomassa, ompeluhommatkin on pitänyt jakaa osiin: Ensimmäisenä päivänä piirretään kymmenittäin hyviä kaavoja, toisena päivänä tuhotaan iso kasa kankaita palasiksi ja muina vapaa-ajan hetkinä käydään surauttamassa muutama sauma kasaan. Kaikista työnalla olevista töistä saa aina tehtyä saman vaiheen kerralla ja samoilla langoituksilla ja silityksillä, joka säästää hurjasti aikaa :)

Kesälomalla tuli hankittua paljon ihania kankaita mm. Ottobresta. 



Kaavotin kahdesta Ottobren kaavasta (mekosta ja bodysta) kaksi yhdistelmä-mekkobodya, jotka ovat käteviä lapsen ollessa vielä "lattian luutuamisiässä" eli helmat eivät nouse korviin.



Sitten tein kaksi lyhythihaista t-paitaa...


...ja kaksi pitkähihaista t-paitaa, joista kuumailmapallopaita on hieman tunikamallinen.


Seuraava kasa odottaa jo ompelua :)

1 kommentti:

  1. Yhdyn kympillä noihi ensimmäisiin sanoihin! :) Pikkumies aloitti taas päiväkodissa kesäloman jälkeen ja kaikki housunlahkeet sekä paitojen hihat tuntui kutistuneen kesän aikana. ;)

    Ihana uusi blogi sulla ja aivan ihania kankaita! Tuo alanurkassa vilahteleva oranssi amppari(murkku?)kangas on päässyt meillä jo paidaksi asti, ehtis vain kuvailla sen blogiinkin...

    Eikös me taas nähdäkin parin viikon päästä? Sitä odotellessa... :)

    VastaaPoista